Voorafgaand aan de voorstelling maken de dansers een kilometerslange tocht, het publiek wordt warm maar vrijblijvend uitgenodigd om mee te wandelen. Samen ervaren we de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind.
Eindigen doen we op de scène, waar de wegen weer scheiden en de performance kan beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug
In Nomadics verbeelden de dansers hoe natuur naar de mens terugkijkt en zijn voetstappen ondergaat. Ze belichamen hoe ze haar plaats claimt en terugbijt. Doorheen het gevecht zoeken de dansers naar verbinding, zowel met de natuur als met elkaar.
Maarten Van Cauwenberghe nam tijdens wandelingen geluiden op – voetstappen, water, wind in de bomen, snelwegen... – en brouwde er environmental techno van.
Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam – en daardoor ook de geest – van de grond af bevrijdt.
Van Cauwenberghe's muziek van natuurgeluiden stroomt over me heen. In haar grillige choreografie stelt Gruwez de dansers stevig op de proef. De botsing tussen mens en natuur die centraal staat in Nomadics komt tot uiting in intens golvende bewegingen, maar ook in heftige uitbarstingen. Net als de soundtrack komt het allemaal heel fysiek en direct binnen.
choreografie
- Lisbeth Gruwez
compositie, geluidsontwerp en live muziek
- Maarten Van Cauwenberghe
performance
- Antoni Androulakis
- Artemis Stavridi
- Francesca Chiodi Latini
- Lucie Domenach
- Raoul Riva
- Simon Arson
- Valeria Saija
- Victoria Rose Roy
- Tim Bogaerts (creatietour)
repetitor
- Francesca Chiodi Latini
dramaturgie
- Bart Meuleman
kostuumontwerp
- Eli Verkeyn
lichtontwerp
- Jan Maertens
stagiaire
- Emma Meerschaert
productie
- Voetvolk
coproductie
- KVS
- Julidans (NL)
- Theater Freiburg (CH)
- Charleroi Danse
- Perpodium
residenties
- Kunstencentrum nona
- Kunstencentrum BUDA
- Charleroi Danse
- Voetvolk Atelier Rubigny
met de steun van
- de Vlaamse Gemeenschap
- de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Mohow