Pleinvrees van Lotte van den Berg geselecteerd voor Theaterfestival 2013

Ex-Toneelhuismaker Lotte van den Berg maakte met Pleinvrees een bijzondere voorstelling. Pleinvrees speelt op een groot plein in het midden van de stad. Toeschouwers volgen via hun telefoon een man die in zichzelf lijkt te praten, tot hij hen betrekt in zijn eenzame protest, zijn oproep aan de samenleving. Inmiddels speelt de voorstelling – onder de titel Agoraphobia - internationaal, in vijf talen, met vijf verschillende acteurs, op pleinen in heel Europa. Toneelhuis is coproducent.

Lotte van den Berg wil met Pleinvrees welbewust reageren op de afbraak van het sociale stelsel en gemeenschappelijke structuren in onze maatschappij.

De jury van het Theaterfestival over Pleinvrees: "De toeschouwer van Pleinvrees wordt uit zijn passieve rol gehaald en krijgt een verantwoordelijkheid binnen de situatie: hoeveel theater laat hij binnen, hoeveel wereld? Neemt hij deel aan Jongewaards zoektocht of blijft hij buitenstaander? Noodzaak, vorm en inhoud zijn in Pleinvrees nauw met elkaar verweven, en dat levert een bijzondere ervaring op."

U kan deze voorstelling nog zien op het Theaterfestival in Brussel op 5 en 6 september, in een Nederlandse of een Franse versie. Alle info via www.theaterfestival.be

Ook interessante producties: