Benjamin Verdonck in het HISK

Van 23 tot 26 september 2013 strijkt Benjamin Verdonck neer in het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent, samen met collega-artiesten Pierre Bismuth en Heman Chong, en met de curatoren Joost Declercq (Museum Dhont-Dhaenens) en Phillip Van den Bossche (Mu:ZEE) Met zijn vijven staan ze in voor een intensieve week van presentaties, bezoeken aan de ateliers van de studenten en uitgebreide feedbacksessies. 

Het HISK organiseert in Vlaanderen postacademisch onderwijs op het gebied van beeldende en audiovisuele kunst. Het biedt vierentwintig jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland gedurende twee jaar een eigen atelier aan.

Binnen het programma wordt gestreefd naar een werkbaar evenwicht tussen de eigen praktijk in het atelier, gesprekken met gastdocenten, workshops, leesgroepen, studiereizen en publieksgerichte presentaties. De internationale en cultureel diverse samenstelling van de groep kandidaat-laureaten zorgt voor kruisbestuivingen en dialogen.

Het brede aanbod van internationale gastdocenten (kunstenaars, curatoren, critici, theoretici,...) biedt een kader waarbinnen de kandidaat-laureaten zich kritisch leren verhouden tot hun eigen werk.

Door het unieke concept van het HISK kunnen de kunstenaars investeren in het onderzoek van hun werk in een ruime artistieke, culturele en maatschappelijke context.

Na twee jaar ontvangt de kunstenaar het certificaat ‘Laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten’.